Антоненка не привезли в суд через коронавірус у начальника конвою

Антоненка не привезли в суд через коронавірус у начальника конвою

Укрінформ
Шевченківський районний суд м.Києва відклав засідання у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета щодо трьох обвинувачених - Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко, Яни Дугарь - на 23 березня.

Антоненко брав участь у засіданні у режимі відеоконференції із СІЗО, передає кореспондент Укрінформу.

На початку засідання головуюча суддя Оксана Голуб зачитала лист від військової частини № 3066 Національної гвардії, який надійшов на адресу суду і в якому повідомлялося про “можливі ускладнення з виконання завдань з конвоювання підсудних до Шевченківського районного суду міста Києва у зв'язку з раптовим спалахом захворювання COVID -19 серед особового складу, а саме — начальника варти, призначеного для виконання завдань з конвоювання, 16 березня 2021 року”.

Водночас, після цього суд поставив питання на обговорення про подальшу можливість участі Антоненка у цьому засіданні у режимі відеоконференції.

Читайте також: Антоненка не привезли з СІЗО, під судом його вже чекають з плакатами

“Тебе хочуть взяти на поруки багато людей, багато народних депутатів, вони написали заяви. Серед них — Саврасов, Зінкевич, Бондар, Ар’єв, Фріз, Іонова, Южаніна, Порошенко та інші. Але ми радимо тобі ні в якому разі зараз не погоджуватися на засідання у режимі відеоконференції. Це неможливо, бо ти нічого не зрозумієш... це суттєво обмежить твої права, в тому числі і на безпосереднє вивчення (матеріалів справи — ред.), надання коментарів тощо. У тому числі це стосується і клопотання про зміну запобіжного заходу”, - заявили захисники Антоненка, звертаючись до підзахисного.

Антоненко підтримав позицію своїх захисників і не погодився брати участь у засіданні надалі у такому форматі.

Читайте також: Справа Шеремета: активісти блокували авто з Антоненком і палили фаєри

Суддя Голуб сказала, що у зв'язку з такими заявами Антоненка і його захисту тоді не ставиться на обговорення і питання щодо розгляду клопотання щодо зміни запобіжного заходу Антоненку.

Водночас головуюча суддя поінформувала, що у суді знаходиться також клопотання захисту іншої обвинуваченої у справі, Юлії Кузьменко, щодо зміни їй запобіжного заходу, і суд поставив на обговорення питання щодо можливості розгляду вже цього клопотання щодо Кузьменко.

Але захисник обвинуваченої Тарас Безпалий заявив, що він вважає за неможливе розгляд вказаного клопотання у цьому засіданні.

Прокурор зі свого боку зазначив, що, враховуючи те, що сам же захист обвинувачених і подав ці клопотання, а тепер заперечує щодо їх розгляду у суді у вівторок, висловив думку, що розглядати ці клопотання у суді неможливо.

Читайте також: Під держдачею Зеленського з фаєрами вимагали свободи для Стерненка і Антоненка

“Суд ухвалив визнати неможливим проведення судового засідання у зв'язку з недоставкою обвинуваченого Антоненка та його відмовою брати участь у судовому засіданні у режимі відеоконференції. Відкласти судове засідання до 23 березня 2021 року на 14:00”, - оголосила Голуб.

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи: лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема журналіста Павла Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, заявив, що готовий прилетіти до Києва і дати свідчення в Офісі генпрокурора.

19 січня Ігор Макар дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-