Справа Шеремета: активісти блокували авто з Антоненком і палили фаєри

Справа Шеремета: активісти блокували авто з Антоненком і палили фаєри

Фото
Укрінформ
Автомобіль із фігурантом справи щодо вбивства журналіста Павла Шеремета, Андрієм Антоненком, виїхав із подвір’я Шевченківського районного суду міста Києва.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Біле авто із Антоненком виїжджало із двору судової установи повільно, оскільки активісти намагалися не дати цьому автомобілю виїхати, - але Антоненка все-таки вивезли.

Активісти спочатку скандували «Волю Ріфу» і «Стоїмо», після того, як Антоненка вивезли – «Ганьба», тощо. Також активісти палили червоні і помаранчеві фаєри.

Учасникам акції оголосили після цього, що питання про зміну запобіжного заходу Антоненку розглянуть наступного засідання, 16 березня, о 14:00.

Наразі активісти почали розходитися з-під Шевченківського райсуду.

Читайте також: Аваков анонсував «цікаві слідчі дії» щодо замовників вбивства Шеремета

Як повідомлялося, 9 березня активісти під Шевенківським судом повідомили, що їм стало відомо, що засідання у цій справі не відбудеться, оскільки немає одного з присяжних у справі. Спільнота активістів Free Riff у Фейсбуці повідомила, що це засідання скасувала головуюча суддя у справі Оксана Голуб.

Активісти під судом почали вимагати, щоб засідання у цій справі було проведено, попри те, що його скасували.

Журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи: лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

Читайте також: Аваков заявляє, що у справі Шеремета «реальних нестиковок» практично немає

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема журналіста Павла Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, заявив, що готовий прилетіти до Києва і дати свідчення в Офісі генпрокурора.

19 січня експівробітник білоруського спецпідрозділу «Алмаз» Ігор Макар, який опублікував аудіозапис обговорення посадовими особами КДБ Білорусі усунення політичних опонентів, дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

Фото: Новинарня

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-