Активісти вимагають провести скасоване засідання суду у справі Шеремета

Активісти вимагають провести скасоване засідання суду у справі Шеремета

Укрінформ
Під Шевченківським районним судом Києва зібралися активісти на підтримку трьох обвинувачених у справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета — Андрія Антоненка, Юлії Кузьменко та Яни Дугарь.

По периметру будівлі суду знаходиться кордон поліції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Активісти вимагають продовжувати судовий розгляд цієї справи, попри те, що за їх інформацією, відсутній один з присяжних у справі.

Активісти скандують «Свободу Ріфмастеру», «Свободу політв’язням», тримають у руках плакати із надписом «Вимагаємо реформи судової системи», тощо.

На цьому засіданні суд мав продовжувати досліджувати письмові матеріали у справі. Також, за інформацією активістів, адвокати Антоненка мали на цьому засіданні подавати до суду клопотання про зміну йому запобіжного заходу.

Читайте також: Аваков анонсував «цікаві слідчі дії» щодо замовників вбивства Шеремета

За інформацією спільноти Free Riff у Фейсбуці, заплановане раніше судове засідання у цій справі було скасоване головуючою суддею у цій справі Оксаною Голуб.

На минулому засіданні суд дослідив низку документів, зокрема, - різноманітні листи, серед яких — листи про надання інформації, запити, клопотання про проведення обшуків, супровідні листи, також присутні переглядали різні відеозаписи, тощо.

Як повідомлялося, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля. 12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи: лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

4 січня було оприлюднено аудіозаписи, на яких нібито посадові особи КДБ Білорусі обговорюють усунення політичних опонентів, зокрема журналіста Павла Шеремета. Ексспівробітник білоруського спецназу Ігор Макар, який передав українській поліції аудіозаписи, заявив, що готовий прилетіти до Києва і дати свідчення в Офісі генпрокурора.

19 січня експівробітник білоруського спецпідрозділу «Алмаз» Ігор Макар, який опублікував аудіозапис обговорення посадовими особами КДБ Білорусі усунення політичних опонентів, дав свідчення в Києві у справі про вбивство Шеремета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-