Під держдачею Зеленського з фаєрами вимагали свободи для Стерненка і Антоненка

Під держдачею Зеленського з фаєрами вимагали свободи для Стерненка і Антоненка

Укрінформ
Під державною дачею Президента у Кончі-Заспі відбулась акція на підтримку активіста Сергія Стерненка, засудженого у справі про викрадення людини, й Андрія Антоненка, обвинуваченого у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це повідомляє "Лівий берег", передає Укрінформ.

Зазначається, що активісти біля паркану дачі запалили фаєри. Вони також заклеїли огорожу листівками з закликами звільнити Стерненка й Антоненка.

Біля в'їзду активісти зробили фарбою напис "Свободу Стерненку та Антоненку".

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Приморський райсуд визнав Сергія Стерненка та Руслана Демчука винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ст. 246, 187 та 263 Кримінального кодексу України). Суд призначив Стерненку і Щербичу покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Читайте також: Данілов не виключає, що за вироком Стерненку стоять замовники

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр у справі про загибель журналіста Павла Шеремета лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві у результаті вибуху автомобіля.

Фото: LB.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-