Данілов не виключає, що за вироком Стерненку стоять замовники

Данілов не виключає, що за вироком Стерненку стоять замовники

Укрінформ
Потрібно проаналізувати, чи за ухваленням рішення суду у справі екслідера Одеського осередку "Правого сектора" Сергія Стерненка "не стоять замовники”.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив секретар РНБО України Олексій Данілов.

"Це питання доволі непросте. Не зовсім зрозуміло, чому вирок оголошено саме зараз. Це якраз питання до суддів. Суд триває вже п’ять років, вирок могли оголосити ще у 2016 чи 2017 роках, але дотягнули аж до сьогодні й оголосили 23 лютого. Усі знаємо – що це за день і яке свято дехто святкує. Це – рішення суду, я не можу сказати, що воно нам подобається чи ні. Але ми звертаємо на це увагу, аналізуємо, систематизуємо і дивимося, чи за ним не можуть стояти якісь замовники”,- зазначив Данілов.

Читайте також: В ОП вважають, що офіційну реакцію Президента на справу Стерненка будуть сприймати як тиск

Торкаючись роботи судової гілки влади в Україні секретар РНБО зазначив, що усіх суддів в один ряд ставити не можна, але окремі їх рішення є "кричущими".

"Трапляються дивні речі, коли за один і той самий злочин один суддя може дати сім років ув’язнення, а інший – звільнити від кримінальної відповідальності. Це проблема, яку складно пояснити суспільству. Крім того, у нас судові справи можуть тягнутися роками, п’ять-шість років... Ненормально, коли людина сім-вісім років перебуває під слідством і не знає, яким буде вирок”,- констатував Данілов.

Читайте також: Аваков розмовляв із Зеленським у день вироку Стерненку

Як повідомлялося, 23 лютого Приморський райсуд під головуванням Віктора Попревича визнав Сергія Стерненка та Руслана Демчука винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ст. 246, 187 та 263 Кримінального кодексу України). Суд призначив Стерненку і Демчуку покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-