Суд розглядає справу Стерненка про перевищення меж самооборони

Суд розглядає справу Стерненка про перевищення меж самооборони

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси під головуванням судді Сергія Кічмаренка розглядає 5 березня справу екслідера Одеського осередку "Правого сектора" Сергія Стерненка, якому інкримінують заподіяння смерті одному з двох нападників на нього та його дівчину в травні 2018 року.

Стерненка доставив до суду конвой, але адвокати домоглися звільнення його з-під варти в залі суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Підсудний Стерненко незаконно перебуває під конвоєм у приміщенні суду, його взято під варту безпідставно, оскільки вирок (суду від 23 лютого про арешт Стерненка в іншій кримінальній справі, - ред.) не набув чинності. Тому вносимо клопотання - без зволікання встановити законність затримання", - заявив адвокат Андрій Писаренко.

Головуючий суддя Кічмаренко, що розглядає справу про вчинення низки злочинів Стерненком при відбитті третього замовного нападу у 2018 році, заявив, що не має наміру розглядати клопотання захисників, пов'язане з іншим судовим процесом.

"Ви хочете, щоб цей склад суду давав оцінку по іншій справі?" - спитав суддя Кічмаренко

Представники захисту Писаренко, Наєм, Коломієць обурились порушенням з боку головуючого Кічмаренка вимог Кримінально-процесуального кодексу, що передбачає право захисників на подачу клопотання про зміну невмотивованого запобіжного заходу будь-якому судді. І заявили відвід судді, що порушує норми закону.

Кічмаренко назвав позицію представників захисту проявом "тиску на суд", але визнав їх правоту і розпорядився негайно звільнити підсудного з-під варти конвоїрів, які привезли Стерненка до суду.

Крім того, головуючий на засіданні запропонував захисникам підсудного зареєструвати свої клопотання в канцелярії суду та оголосив короткотермінову перерву.

Читайте також: Справа Стерненка: поліція заперечує тиск на другого засудженого

Варто зазначити, що будівлю суду, як і 23 лютого, пікетують прихильники Стерненка.

Як повідомляв Укрінформ, екслідера одеського "Правого сектора" Стерненка прокуратура звинувачує у перевищенні меж самооборони і заподіянні смерті одному з двох нападників на нього та його дівчину 24 травня 2018 року. Підсудному інкримінують вчинення злочинів при відбитті третього замовного нападу за ознаками ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

Предметом сьогоднішнього слухання суду є дослідження наданих прокуратурою томів кримінального провадження у межах з'ясування обставин третього замовного нападу на Стерненка.

23 лютого Приморський райсуд під головуванням Віктора Попревича визнав Сергія Стерненка та Руслана Демчука винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ст. 246, 187 та 263 Кримінального кодексу України). Суд призначив Стерненку і Щербичу покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-