Справа Стерненка: поліція заперечує тиск на другого засудженого

Справа Стерненка: поліція заперечує тиск на другого засудженого

Укрінформ
Національна поліція України заперечила інформацію адвокатів про тиск у СІЗО на другого засудженого у справі Сергія Стерненка - Руслана Демчука.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Нацполіції.

"Жодних слідчих дій із чоловіком, який перебуває в Одеському слідчому ізоляторі, поліцейські не проводили. Тож поширена інформація є безпідставною і маніпулятивною", - йдеться у повідомленні.

У Нацполіції також заявили, що інформація про нібито пропозицію змінити запобіжний захід Демчуку в обмін на його покази проти Стерненка також не відповідає дійсності.

Читайте також: Проти Стерненка змушували свідчити фігуранта його справи - адвокати

"Офіційно заявляємо: інформація адвокатів щодо тиску поліцейських на засудженого Руслана Демчука не відповідає дійсності, адже поліцейські не проводили жодних слідчих дій в Одеському СІЗО", - наголосили у Нацполіції.

Як повідомляв Укрінформ, 3 березня юридична компанія "Міллер" проінформувала у Фейсбуці, що Руслану Демчуку - другому засудженому у справі про викрадення людини, у якій засудили активіста Сергія Стерненка - невстановлені особи, котрі представилися співробітниками управління поліції, пропонували дати покази проти Стерненка. Також у юридичній кампанії заявили, що Демчуку обіцяли змінити запобіжний захід шляхом впливу на прокурора.

Читайте також: Стерненко не проситиме помилування Президента - адвокат

Як повідомлялося, 23 лютого Приморський райсуд Одеси виніс вирок у рамках розгляду справи про викрадення депутата Комінтернівської райради Одеської області Сергія Щербича у 2015 році. Суд визнав винними активіста Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука - їх позбавили волі на 7 років 3 місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-