В учасника акції під ОП поліція вилучила орден Богдана Хмельницького

В учасника акції під ОП поліція вилучила орден Богдана Хмельницького

Відео
Укрінформ
Поліція вилучила орден Богдана Хмельницького і склала адміністративний протокол на вінничанина - учасника акції під Офісом Президента України 20 березня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області.

Кілька днів тому у ЗМІ з’явилася інформація про те, що один з учасників подій біля ОП, який вчиняв хуліганські дії, нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, ідеться в повідомленні.

Читайте також: Комітет рекомендує Раді ухвалити постанову про засудження подій на Банковій

Правоохоронці провели перевірку, під час якої отримали інформацію з Офісу Президента про те, що вказаний громадянин державними нагородами не відзначався.

На уродженця Вінниччини складений адміністративний протокол за ч. 1 ст. 186-1 (незаконні дії щодо державних нагород) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Матеріали адміністративної справи та вилучений орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня будуть направлені до суду для прийняття законного рішення.

Читайте також: Художня галерея пропонує Офісу Президента викупити двері, що стали «артоб'єктом»

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники нанесли на стіни будівлі протестні написи, розбили шибки вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді.

23 березня Печерський райсуд Києва обрав затриманому на акції під ОП Владиславу Гранецькому-Стафійчуку (псевдонім Влад Сорд – ред.) запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Читайте також: У Раді планують з’ясувати, чи причетні політики до заворушень на Банковій

Член фракції "Слуга народу", голова підкомітету з питань діяльності органів прокуратури комітету ВР з питань правоохоронної діяльності Владлен Неклюдов заявив, що Стафійчук державними нагородами не нагороджувався.

За словами депутата, 25 березня "під час трансляції телевізійної програми «Право на владу» на телеканалі «1+1» Стафійчук заявив про те, що був нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеню. З метою перевірки цієї інформації я звернувся до компетентних органів та отримав відповідь, що зазначена особа взагалі державними нагородами не нагороджувалась".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-