У Раді планують з’ясувати, чи причетні політики до заворушень на Банковій

У Раді планують з’ясувати, чи причетні політики до заворушень на Банковій

Укрінформ
Розслідування подій, що сталися 20 березня біля Офісу Президента під час акції на підтримку активіста Сергія Стерненка, має бути швидким і неупередженим; необхідно вивчити питання щодо ймовірної організації та участі у них будь-яких партій або пов’язаних з ними осіб.

Про це йдеться у проєкті постанови №5295 «Про засудження подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України», текст якої оприлюднено на сайті парламенту, передає Укрінформ.

"Міністерству внутрішніх справ України, Службі безпеки України та Державному бюро розслідувань: забезпечити швидке, повне та неупереджене розслідування та надати юридичну оцінку подій, що відбулись 20 березня 2021 року біля Офісу Президента України;.. вивчити обставини, що супроводжували події,.. на предмет організації та/або участі у реалізації зазначених подій будь-яких політичних партій України та/або пов’язаних з ними осіб", - йдеться у документі.

Читайте також: Кабмін вимагає реакції силовиків на заворушення біля Офісу Президента

Депутати також мають намір зобов'язати правоохоронців щотижня надавати Комітету ВР з питань правоохоронної діяльності інформацію щодо перебігу розслідування подій під ОП.

Крім того, передбачається, що Державне управління справами має подати до Верховної Ради інформацію щодо розміру завданої шкоди, порядку та джерел фінансування реставраційних і ремонтних робіт.

Як повідомляв Укрінформ, 20 березня ввечері біля Офісу Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, учасники якої нанесли на стіни будівлі протестні написи, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді.

Читайте також: Поліціянти вручили підозру вже п’ятьом учасникам акції під ОП

В ОП завдані збитки оцінили попередньо у 2 млн грн.

Під час акції правоохоронці затримали 26-річного уродженця Вінниччини. Йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

Події біля ОП додатково кваліфіковані як умисне знищення або пошкодження майна (ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України).

Поліція наразі вручила підозру п’ятьом учасникам акції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-