Кабмін вимагає реакції силовиків на заворушення біля Офісу Президента

Кабмін вимагає реакції силовиків на заворушення біля Офісу Президента

Заява
Укрінформ
Кабмін засуджує неправомірні дії, які відбулись під Офісом Президента України 20 березня, та очікує від МВС та СБУ надання їм відповідної правової оцінки.

Як передає Укрінформ, відповідна заява розміщена на Урядовому порталі.

"Конституція України гарантує право громадян на мирне зібрання та демонстрації. Таке право — один зі стовпів сучасної представницької демократії.

Водночас члени Кабінету Міністрів України рішуче засуджують вандалізм та наругу над державними символами під час акцій протесту", - ідеться у спільній заяві урядовців.

"Неправомірні дії, які відбулись під Офісом Президента 20 березня, є неприйнятними та суперечать європейським цінностям, що закріплені в Конституції України. Уряд закликає всіх громадян утримуватися від подібних дій та реалізовувати свої права виключно у мирний спосіб", - сказано в заяві.

Читайте також: «Слуги народу» вимагають від правоохоронців дати юридичну оцінку подіям під ОП

Члени Кабінету міністрів очікують від МВС та СБУ проведення розслідування подій 20 березня та надання їм відповідної правової оцінки.

Як повідомляв Укрінформ, увечері в суботу, 20 березня, під Офісом Президента відбулася акція на підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка, під час якої деякі її учасники розписали будівлю протестними написами, розбили вікна вхідних дверей та підпалили табличку на фасаді ОП.

Читайте також: Поліція вже провела слідчі дії біля Офісу Президента – Подоляк

Поліція пізніше заявила, що затримала одного з найагресивніших учасників суботньої акції біля Офісу Президента.

В Офісі Президента повідомили, що завдані будівлі ОП під час акції збитки становлять близько 2 млн грн, проте сума може зрости.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-