«Слуги народу» вимагають від правоохоронців дати юридичну оцінку подіям під ОП

«Слуги народу» вимагають від правоохоронців дати юридичну оцінку подіям під ОП

Укрінформ
Фракція партії «Слуга народу» вимагає від правоохоронних органів негайно дати юридичну оцінку подіям під Офісом Президента.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві фракції.

«Ми категорично не сприймаємо спроби підмінити цивілізоване вираження незгоди з діями влади насильством, вандалізмом, наругою над символами нашої держави. У зв’язку з цим вимагаємо від правоохоронних органів негайно дати юридичну оцінку подіям, що відбувалися вчора під Офісом Президента, визначити міру провини тих або інших учасників за матеріальну шкоду, заподіяну державному майну, і домогтися відповідальності за ці дії, включаючи компенсацію збитку», - йдеться в тексті заяви.

Також депутати вимагають уважно вивчити відеоматеріали, що фіксують вчорашню подію під ОП, на предмет встановлення, чи не були ці насильство і вандалізм реалізацією замовлення з боку тих або інших політичних сил і фігур, про що може свідчити участь у цій акції афілійованих з цими силами і фігурами осіб.

Окремо депутати виступили з вимогою «кваліфікувати участь у вчорашній акції народних депутатів, чия відповідальність перед громадянами і законом незрівнянно вище».

Читайте також: У Раді ініціюють позачергове засідання через події на Банковій

Як повідомляв Укрінформ, у суботу ввечері під Офісом Президента відбулася акція на підтримку активіста Сергія Стерненка, під час якої її учасники палили фаєри і розмалювали будівлю ОП червоною фарбою.

23 лютого Приморський райсуд Одеси визнав Сергія Стерненка і Руслана Демчука винними у викраденні людини, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Суд призначив Стерненку і Демчуку покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

У коментарі Укрінформу радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що Президент Володимир Зеленський вважає принципово важливим, щоб громадяни могли відкрито і мирно використовувати своє право на протест, і не бачить сенсу перешкоджати таким акціям. Однак біля стін ОП спостерігалася відверта зневага до суспільства і до суті протесту як такого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-