Степанов закликає медиків повідомляти про невиплату «ковідних» грошей

Степанов закликає медиків повідомляти про невиплату «ковідних» грошей

Укрінформ
Міністерство охорони здоров’я закликає медпрацівників, які надають меддопомогу хворим на COVID-19, повідомляти про факти нецільового використання коштів, які виплачує лікарням Національна служба здоров'я.

Про це заявив на брифінгу міністр охорони здоров’я Максим Степанов, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Гроші на підвищення заробітних плат (медпрацівникам, які надають допомогу при COVID-19 — ред.) НСЗУ направляє в лікувальні заклади повною мірою. На жаль, на місцях подекуди інколи виникають конфліктні ситуації і нецільове використання цих коштів. Закликаю лікарів повідомляти про ці випадки на нашу «гарячу лінію» контакт-центру МОЗ. Ми будемо реагувати достатньо жорстко», - сказав Степанов.

Читайте також: Надбавки отримають усі медики, які борються з COVID-19 - нарада у Президента

Він також нагадав, що підготовлено та направлено на узгодження законопроєкт щодо підвищення заробітних плат медичним працівникам: лікарям від 23 тис. грн, середньому медперсоналу — 17 тис. грн, молодшому медперсоналу — на рівні 12 тис. грн.

За словами міністра, МОЗ пропонує прив’язати зарплати медиків до мінімального прожиткового мінімуму з відповідними коефіцієнтами.

Як повідомляв Укрінформ, Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що у 2021 році передбачено підвищення заробітної плати медичним працівникам на 30%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-