У світі не зафіксували жодної смерті внаслідок COVID-вакцинації - Степанов

У світі не зафіксували жодної смерті внаслідок COVID-вакцинації - Степанов

Укрінформ
На понад 500 млн щеплень проти COVID-19, зроблених у всьому світі, не підтверджено жодного випадку смерті внаслідок вакцинації.

Як передає Укрінформ, про це ефірі програми “Свобода слова Савіка Шустера” сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

“Після вакцинації - не означає у зв’язку з вакцинацією. Це дуже важливо. Є люди, які, на жаль помирають. Вони помирають від різних хвороб, і може так статися, що людина яка зробила вакцинацію, через певний період від тих чи інших захворювань може померти... На сьогодні у світі зроблено більше 500 млн щеплень, і жодного випадку смерті у зв’язку з вакцинацією не зафіксовано в жодній країні”, - розповів Степанов.

Читайте також: Степанов прокоментував смерть щепленої від COVID-19 військової на Одещині

Він нагадав, що коли в Європейському Союзі призупиняли вакцинацію препаратом AstraZeneca, не було підтверджено жодного зв’язку його застосування з тромбозами.

За словами міністра, кожен надзвичайний випадок після вакцинації розслідується експертами протягом 30 днів.

Очільник МОЗ наголосив, що жоден лікар не може спрогнозувати, яким чином буде розвиватися захворювання у конкретної людини.

Читайте також: Степанов прогнозує 25 тисяч хворих у найближчі тижні через «британський» штам

“Новим британським штамом хворіють молоді здорові люди. Вони потрапляють в реанімацію, вони тяжко хворіють - інколи з летальними випадками. Коли людина вакцинована, вона захищена… від важкого перебігу хвороби, захищено її життя. Це головне”, - наголосив Степанов.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 26 березня в Україні лабораторно підтверджено 1 614 707 випадків COVID-19, у тому числі за останню добу - 18 132.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-