Степанов прокоментував смерть щепленої від COVID-19 військової на Одещині

Степанов прокоментував смерть щепленої від COVID-19 військової на Одещині

Укрінформ
Смерть на Одещині військової, яка мала щеплення від COVID-19, ніяк не пов’язана з вакцинацією.

Як передає Укрінформ із посиланням на Радіо Свобода, про це в інтерв’ю заявив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«Зв’язок між будь-якими тромбозами та вакциною AstraZeneca – оскільки вже тут перевірку зробили всі європейські країни, окремо регулятор Європейська медична агенція, ВООЗ – і не встановлено жодного навіть натяку на зв’язок між вакцинацією і смертю людини від якихось захворювань серцево-судинних. Чим більше ми будемо робити вакцинацій, тим більша кількість людей, я маю на увазі в абсолютних цифрах, буде, умовно кажучи, помирати. Якщо людина зробила вакцину, а наступного дня у неї стався інфаркт, бо вона мала серйозне серцево-судинне захворювання – це ж ніяким чином не пов’язано», – каже міністр.

Читайте також: МОЗ назвало причину смерті вакцинованої від коронавірусу військової ЗСУ

«Що стосується цієї людини (військової – ред.), я особисто спілкувався, в тому числі після проведеного розтину з судмедекспертом. І він чітко, це ж людина, яка несе серйозну відповідальність за свої дії, каже, що натяку немає на жодні тромбози. Тобто так, це була гостра серцево-судинна недостатність, яка призвела до смерті людини», – наголосив Степанов.

Міністр підкреслив, що медики розслідують «кожен випадок смерті, який стався з будь-якою людиною, яка померла протягом 30 днів після вакцинації, незалежно від чого вона померла».

Читайте також: РНБО може запровадити всеукраїнський локдаун – Данілов

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня о 17:20 в смт. Чорноморське Лиманського району Одеської області зафіксовано смерть військовослужбовиці. За інформацією Командування медичних сил ЗСУ, 21 березня жінка отримала щеплення проти COVID-19. Протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, у жінки не було. У той же день з того ж флакону вакцини було щеплено ще 9 осіб. Несприятливих подій після імунізації в інших пацієнтів не зареєстровано.

Зі слів начальника медичної служби військової частини, де військовослужбовиця проходила службу, станом на ранок 23 березня скарг на здоров’я жінка не висловлювала.

За висновками судмедекспертизи причина смерті – гостра серцево-судинна недостатність. У неї також встановлено атеросклеротичний кардіосклероз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-