Степанов прогнозує 25 тисяч хворих у найближчі тижні через «британський» штам

Степанов прогнозує 25 тисяч хворих у найближчі тижні через «британський» штам

Укрінформ
В Україні через новий "британський" штам коронавірусу в найближчі 2-3 тижні спостерігатиметься зростання захворюваності на COVID-19, а кількість нових хворих може зрости до 25 тис. за добу.

Такий прогноз в ефірі телеканалу Україна 24 зробив міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає Укрінформ.

"Мінімум ще два-три тижні будемо рости. В нас може відбуватись зростання по різних регіонах, і це важкий період, тому що третя хвиля супроводжується новим штамом вірусу, який більш агресивний, так званий "британський" вірус. Він "помолодшав", більш контагіозний, тобто втричі більше людей заражається при спілкуванні, зменшено інкубаційний період, змінена клінічна картина. Дуже багато важких хворих, і це дійсно викликає велику напругу в нас, лікарів", - заявив очільник МОЗ.

Читайте також: МОЗ перевірить готовність лікарень у Києві до прийому хворих на COVID-19 – Степанов

За його прогнозом, Україна може вийти на показник 25 тис. нових випадків захворювання на день: "Ми прогнозуємо збільшення, думаю... за нашими розрахунками, ми можемо вийти десь до 25 тисяч захворювань на день".

Водночас міністр наголосив, що дотримання карантинних обмежень у регіонах призводить до зменшення захворюваності.

Читайте також: «Червоний рівень» допоміг стабілізувати ситуацію у трьох областях – Степанов

"Ми бачимо, що коли заходів дотримуються, у нас є приклади... Це Івано-Франківська область, Закарпатська, Чернівецька, які протягом 4 тижнів на червоному рівні небезпеки, і думаю, що в найближчі дні ми будемо їх виводити в помаранчевий або навіть жовтий рівень, тому що там позитивна динаміка за рівнем госпіталізації і захворюваності. Ми рухаємося в логіці адаптивного карантину. Водночас, щодо доцільності запровадження на всій території одночасно (локдауну - ред.). Івано-Франківська область вже не вимагатиме таких жорстких карантинних обмежень, ми повинні знаходити баланс між епідеміологією, бізнесом, життям країни", - сказав Степанов.

В Україні за минулу добу, 25 березня, зареєстрували 18 132 нові випадки COVID-19, госпіталізовані 4 826 осіб, померли 326 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-