Професійне навчання є важливим елементом соціальної адаптації ветеранів - Лапутіна

Професійне навчання є важливим елементом соціальної адаптації ветеранів - Лапутіна

Укрінформ
Професійне навчання та перепідготовка ветеранів сприятиме поверненню їх до мирного життя в суспільстві.

Як передає Укрінформ, про це сказала міністр у справах ветеранів України Юлія Лапутіна під час візиту до Університету митної справи та фінансів у Дніпрі, повідомляє пресслужба Мінветеранів.

"Мінветеранів зацікавлене в співпраці з навчальними закладами для надання всебічної підтримки наших захисників та членів їх родин. Одним з пріоритетів діяльності міністерства є створення можливостей для успішного перенавчання ветеранів, отримання ними нового фаху, а надалі – успішного працевлаштування. Тому всі програми, які можуть допомогти у цьому, потрапляють у коло інтересів нашого відомства", - сказала Лапутіна.

Наразі в Університеті для 25 ветеранів АТО/ООС та членів їх родин розпочинається пілотна навчальна програма у рамках проєкту «Норвегія-Україна» за спеціальністю «Кібербезпека».

За словами Лапутіної, територіальні відділи постійно співпрацюють на місцях з університетами та координаторами проєкту «Норвегія-Україна». Вона зазначила, що це дозволяє створити та вдосконалити модель професійної адаптації при переході з військової кар’єри на цивільну та допомогти українським захисникам повернутися до мирного життя.

Читайте також: В Україні потрібен формат освіти для виховання сильного менеджменту - Зеленський

"При цьому важливо не забувати про адаптацію також і членів родин ветеранів.У рамках цього пілотного проєкту заплановано спільне навчання в одній групі захисників та членів родин. Надалі цей пілот можна інтегрувати в модель програми державної підтримки", - додала міністр у справах ветеранів.

Під час зустрічі було підписано меморандум про співпрацю, у рамках якого передбачено забезпечення підготовки та перепідготовки ветеранів війни та членів їх сімей на базі Університету, проведення спільних освітніх, спортивних заходів та соціально-психологічних тренінгів.

Читайте також: Лапутіна розповіла, чим опікуватиметься ветеранський омбудсмен

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство у справах ветеранів на державному рівні ініціює запровадження Інституту ветеранського омбудсмена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-