На 155 тисяч COVID-щеплень в Україні зафіксували 590 побічних реакцій — МОЗ

На 155 тисяч COVID-щеплень в Україні зафіксували 590 побічних реакцій — МОЗ

Укрінформ
В Україні на понад 155 тисяч щеплень від COVID-19 було зафіксовано 587 незначних побічних реакцій, 3 випадки потребували нагляду лікарів. 

Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров'я з питань євроінтеграції Ігор Іващенко.

"На сьогодні було зафіксовано 587 легких випадків побічних реакцій на застосування вакцини. Мова передусім іде про головний біль, тимчасове підвищення температури, втому. Хочу зазначити, що це передбачувані побічні реакції на застосування вакцин. Також було зафіксовано 3 випадки, коли пацієнтам, які отримали вакцину, знадобився тимчасовий нагляд лікарів", - сказав Іващенко.

За словами заступника міністра, на сьогодні в Україні проведено уже понад 155 тисяч щеплень від коронавірусу.

Він нагадав, що у разі погіршення самопочуття після вакцинації потрібно звернутися до сімейного лікаря або до закладу, в якому була проведена процедура. Після такого звернення лікарі повинні повідомити Державний експертний центр про встановлену побічну дію.

Читайте також: AstraZeneca офіційно підтвердила ефективність своєї вакцини на рівні 76%

Також Іващенко повідомив, що розслідування серйозних випадків несприятливих подій після вакцинації проводиться регіональними групами з оперативного реагування, які створені в кожному регіоні країни. Група оперативного реагування має встановити, чи є причиново-наслідковий зв'язок між серйозним погіршенням здоров'я та щепленням.

Читайте також: Степанов прокоментував смерть щепленої від COVID-19 військової на Одещині

Заступник міністра також нагадав, що вакцина AstraZeneca визнана безпечною та якісною, а країни, в яких призупинялося щеплення цим препаратом, уже відновили його використання.

Як повідомлялося, Україна розпочала вакцинацію 24 лютого препаратом Covishield, виготовленим в Індії за ліцензією Oxford/AstraZeneca.

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Вакцинація від коронавірусу, згідно з Національним планом щеплення, проводитиметься у п’ять етапів.

Читайте також: «Лекхім» назвав точний час прибуття в Україну вакцини Sinovac

З 1 березня є можливість записатися до списку очікування на вакцинацію через портал "Дія", мобільний застосунок "Дія" або Національний контакт-центр МОЗ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-