В Україні COVID-19 поширюється із заходу на схід - Центр здоров’я

В Україні COVID-19 поширюється із заходу на схід - Центр здоров’я

Укрінформ
Основними причинами зростання захворюваності на COVID-19 є недотримання протиепідемічних вимог та сезонне зростання захворюваності на ГРВІ.

Про це розповів генеральний директор Центру громадського здоров’я Роман Родина на пресконференції в Укрінформі.

“Основних дві причини. Перша — недотримання населенням елементарних протиепідемічних вимог. Вкотре ми кажемо, що носіння масок, запобігання масовим скупченням людей, дотримання дистанції, користування антисептиками — це ті прості речі, які допоможуть нам запобігти поширенню COVID-19. Друга причина - те що, аналізуючи динаміку гострих респіраторних вірусних інфекцій протягом останні 5-7 років, ми бачимо підняття (рівня захворюваності - ред.) ГРВІ в період лютий — березень. Оскільки COVID-19 - це теж гостра респіраторна вірусна інфекція і оскільки її шлях передачі такий самий, як і у грипу, то підняття збіглося з сезонним підняттям ГРВІ”, - сказав Родина.

Читайте також: Вісім «червоних» зон і 11 «помаранчевих»: МОЗ оновило карантинний розподіл

Він нагадав, що з 23 березня у червоній зоні епідемічної небезпеки перебуватимуть Київ та Одеська область з відповідними обмеженнями.

Водночас, за його словами, є передумови для введення червоної зони в Київській та Сумській областях - рішення про це буде прийняте сьогодні на засіданні комісії ТЕБ та НС.

Читайте також: Українські вчені розповіли про небезпеку мутацій «британського» штаму

“Ми бачимо, що хвороба поширюється з заходу на схід, і така сама тенденція (з поширенням ГРВІ — ред.) спостерігалася і в попередні роки з тією різницею, що інколи це було зі сходу на захід. В будь-якому випадку, особливо звертаюся до мешканців червоних зон дотримуватися всіх протиепідемічних вимог, тому що саме це нас забезпечить, що хвороба не буде поширюватися далі”, - наголосив Родина.

Як повідомляв Укрінформ, від початку пандемії на коронавірусну хворобу в Україні захворіло 1 554 256 осіб, зокрема за добу 7893.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-