В Україні планують державні кошти на навчання закріплювати за студентом

В Україні планують державні кошти на навчання закріплювати за студентом

Укрінформ
Реформування освіти в Україні передбачатиме закріплення державних коштів на навчання за студентами.

Як передає Укрінформ, про це сказав у програмі "Официальный разговор" на телеканалі "Дом" голова виконавчого комітету Національної ради реформ Михайло Саакашвілі.

"Суть реформи освіти - дуже радикальна і революційна: ваучер про вищу освіту йде разом зі студентом. Студент сам обирає ЗВО і "голосує" за нього грошима, які йому дає держава на заклад вищої освіти (приватний або державний)", - зазначив голова виконавчого комітету Нацради реформ.

Таким чином покращиться якість освіти, впевнений Саакашвілі, адже кошти витрачатимуться безпосередньо на студентів, а не на навчальні заклади.

Читайте також: У КНУ імені Шевченка завершилося голосування на виборах ректора

"Згодом студенти самі обиратимуть: вчитися за кордоном або здобувати освіту в Україні. І гроші витрачатимуться не на ректорат і так далі, а прямо на студентів, і через них - на якість освіти. Також буде створена система другої освіти", - поінформував він.

Читайте також: Київ співпрацюватиме з Берліном у сфері міського транспорту, довкілля та освіти – Шмигаль

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у лютому підписав зміни до Закону України «Про вищу освіту» щодо процедури обрання керівника закладу вищої освіти». Документ удосконалює процес обрання керівника закладу вищої освіти шляхом запровадження другого туру виборів. Також уточнюється процедура встановлення результатів виборів та конкретизуються умови для проведення повторного конкурсу на заміщення посади керівника вишу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-