У КНУ імені Шевченка завершилося голосування на виборах ректора

У КНУ імені Шевченка завершилося голосування на виборах ректора

Укрінформ
У Київському національному університеті імені Тараса Шевченка завершилося голосування на виборах ректора. Це вже третій тур виборів.

Про це пресслужба університету повідомила в коментарі Укрінформу.

“Виборчі дільниці закрилися о 15.00. Зараз тривають підрахунки голосів”, - зазначили у пресслужбі.

Даних щодо явки поки немає. Порушення під час голосування не були зафіксовані, додали у пресслужбі.

Водночас представники студентського парламенту університету на офіційному каналі в Телеграмі повідомили, що загальна явка виборців становить — 71,47%.

Читайте також: За підтримки Швейцарії у «Могилянці» стартував проєкт трансформації університету

Як повідомляв Укрінформ, перший тур виборів ректора КНУ відбувся 25 листопада 2020 року. Жоден з 10 кандидатів не набрав необхідної кількості голосів. У другий тур 4 грудня пройшли проректор з науково-педагогічної роботи КНУ Володимир Бугров та директор науково-навчального інституту «Інституту геології» КНУ Сергій Вижва. Оскільки жоден із цих кандидатів не набрав понад 50%, було вирішено провести третій тур.

У третьому турі за крісло ректора змагалися шість кандидатів. Серед кандидатів - доктор психологічних наук, професор Сергій Болтівець, кандидат філософських наук, професор Володимир Бугров, доктор геологічних наук, професор Сергій Вижва, доктор історичних наук, професор Володимир Литвин, а також доктор економічних наук, професор Олександр Рожко та доктор соціологічних наук, доцент Ірина Чудовська.

У Міністерстві освіти та науки наголошують, що протокол про підрахунок голосів за результатами таємного голосування на виборах ректора треба подати не пізніше 31 березня цього року.

Фото: Марія Ковальчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-