Половина COVID-ліжок інтенсивної терапії зайнята хворими — Шмигаль

Половина COVID-ліжок інтенсивної терапії зайнята хворими — Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що упродовж минулого тижня збільшилася кількість ліжок інтенсивної терапії, зайнятих пацієнтами з COVID-19, — до понад 2 тисяч.

Зросла також кількість підключень до апаратів штучної вентиляції легень, поінформував глава уряду на традиційній селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

Так, за його словами, за останній тиждень збільшилася кількість ліжок інтенсивної терапії, зайнятих хворими на COVID-19, якщо позаминулого тижня була заповнена третина місць, то зараз – майже половина: 2 212 із 4 694.

Крім того, Шмигаль підкреслив, що задіяних апаратів ШВЛ на сьогодні 1072 – найбільша кількість від початку пандемії в Україні.

Читайте також: Віцеспікерка Ради пропонує зібрати РНБО щодо ситуації з COVID-19

«Це підтверджує негативну динаміку та складний перебіг захворюваності. На Івано-Франківщині відбулася стабілізація ситуації після запровадження червоного рівня епідемічної небезпеки, але поки що область залишається серед лідерів за кількістю активних хворих – 17 994. Найбільше їх у Києві – 44 600. Серед лідерів також Вінницька (15 133) та Чернівецька (14 220) області. Загалом в Україні станом на зараз 213 тисяч активних хворих», – сказав очільник уряду.

Читайте також: Побічні ефекти після COVID-щеплення виявили у 0,8% випадків - Степанов

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 15 березня в Україні лабораторно підтверджено 6 792 нових випадки COVID-19. Померли 130 осіб. Загалом за весь час пандемії в Україні захворіли 1 467 548 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-