Аварія біля берегів Румунії: у МЗС підтвердили загибель українських моряків

Аварія біля берегів Румунії: у МЗС підтвердили загибель українських моряків

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ України підтвердили, що біля берегів Румунії затонуло судно Volgo Balt 179 із 13 українцями на борту.

Як передає Укрінформ, про це речник МЗС Олег Ніколенко повідомив у Твіттері.

"Біля берегів Румунії затонуло судно Volgo Balt 179 із 13 українцями на борту. 10 моряків врятовані, 2 загиблих, тривають пошуки 1 особи", - написав Ніколенко.

За його словами, консули вирушили в порт Констанца для координації рятувальної операції та надання консульської допомоги.

Гаряча лінія для родичів: +4021230366010, зауважив речник МЗС.

Як повідомляв Укрінформ, у Чорному морі поблизу берегів Румунії затонув суховантаж Volgo Balt 179, на якому перебувало 13 українців.

За повідомленням Offshore Engineer, румунська компанія Grup Servicii Petroliere (GSP), яка надає офшорні інтегровані послуги для нафтової та газової промисловості, заявила, що її судно GSP Falcon отримало сигнал лиха від вантажного судна о 4:40 ранку за місцевим часом.

За даними румунського вебсайту Playtech, вантажне судно, яке прямувало до румунського порту Констанца, затонуло в 70 морських милях від узбережжя Чорного моря, швидше за все, через дуже сильний шторм.

Читайте також: Усе про суховантажний теплохід Arvin, який потонув поблизу Туреччини

Румунська компанія заявила, що екіпаж корабля складався з 13 осіб - "12 чоловіків і жінка, усі громадяни України".

Grup Servicii Petroliere наразі врятовано 10 осіб, які перебувають у лікарні корабля GSP Falcon і отримують необхідну допомогу. Однак двоє людей загинули. Ще одного члена екіпажу поки не знайшли, і рятувальна операція триває. Після закінчення рятувальної операції компанія доставить врятованих моряків до порту Констанца.

За даними VesselsValue, Volgo Balt 179 був побудований в 1973 році, а його поточним комерційним контролером є російська компанія Seatrans Consulting. Водночас у Федеральному агентстві морського і річкового транспорту РФ відкинули інформацію, що корабель є російським.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-