Суд переніс розгляд протоколів щодо суддів КСУ через неявку відповідачів - НАЗК

Суд переніс розгляд протоколів щодо суддів КСУ через неявку відповідачів - НАЗК

Укрінформ
Голосіївський райсуд Києва переніс розгляд протоколів щодо суддів Конституційного Суду України Ірини Завгородньої та Ігоря Сліденка через те, що відповідачі не з'явилися на засідання.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у повідомленні Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). 

"Сьогодні, 9 березня, Голосіївський районний суд міста Києва мав розглянути адміністративні протоколи щодо суддів КСУ Ірини Завгородньої та Ігоря Сліденка. Ці справи стосувалися конфлікту інтересів в обох суддів під час розгляду рішення КСУ щодо е-декларування, а також порушення фінансового контролю зі сторони Ірини Завгородньої (у декларації суддя зазначила недостовірні відомості на понад 600 тис. грн)... Згадані судді КСУ не прибули до суду. Цей факт став причиною перенесення відповідних засідань суду на 12 та 25 березня", - повідомили в НАЗК.

Адвокати суддів КСУ наполягали, що участь суддів у засіданнях не є обов’язковою, хоча згідно з Кодексом про адміністративні правопорушення такі справи повинні розглядатися "в присутності особи, яка притягається до адміністративної відповідальності".

Читайте також: КСУ заявляє, що складати протоколи на трьох суддів немає підстав

НАЗК розраховує, що судді КСУ візьмуть участь у наступних засіданнях суду.

Як повідомлялося, 1 лютого голова НАЗК Олександр Новіков склав протоколи про адміністративне правопорушення щодо суддів КСУ Володимира Мойсика, Ігоря Сліденка та два протоколи стосовно судді КСУ Ірини Завгородньої.

Стосовно суті претензій НАЗК до суддів КСУ Новіков зазначив, що під час участі в розгляді рішення щодо е-декларування всі троє суддів діяли в умовах конфлікту інтересів, що містить ознаки адміністративного правопорушення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-