Біля «Президент готелю» пройшла акція «Ні з’їзду суддівської нечесті!»

Біля «Президент готелю» пройшла акція «Ні з’їзду суддівської нечесті!»

Фото, відео
Укрінформ
Біля «Президент готелю», де відбувається з’їзд суддів щодо обрання членів Вищої ради правосуддя, пройшла акція «Ні з’їзду суддівської нечесті!» на підтримку Сергія Стерненка та проти запланованих виборів.

Як передає кореспондент Укрінформу, поблизу готелю зібралося понад 200 активістів. Вони тримали плакати, на яких серед іншого написано: «Політв'язням волю».

Учасники акції закликали не проводити сьогодні вибори членів Вищої ради правосуддя та розкритикували кандидатів на посади.

Сутичок з правоохоронцями не було.

Біля «Президент готелю» - акція «Ні з’їзду суддівської нечесті!» / Фото: Тарасов Володимир, Олег Давиденко. Укрінформ

Читайте також: Суд над Стерненком оголосив перерву на два тижні

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого Приморський райсуд під головуванням Віктора Попревича визнав Сергія Стерненка та Руслана Демчука винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ст. 246, 187 та 263 Кримінального кодексу України). Суд призначив Стерненку і Демчуку покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку йому обрали запобіжний захід - тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи. Захист Стерненка заявив про намір якнайшвидше подати апеляцію на вирок активісту.

Після оголошення вироку в Україні відбулися ряд акцій на підтримку Стерненка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-