Суд над Стерненком оголосив перерву на два тижні

Суд над Стерненком оголосив перерву на два тижні

Укрінформ
Колегія суддів Приморського райсуду Одеси відклала на два тижні дослідження доказів у справі екслідера осередку "Правого сектора" Сергія Стерненка, якому інкримінують перевищення меж самооборони - заподіяння смерті одному з двох нападників на нього та його дівчину в травні 2018 року.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Суд оголошує перерву у дослідженні доказів у справі до 19 березня", - озвучив ухвалу головуючий суддя Сергій Кічмаренко.

Як повідомлялося, адвокати Стерненка запропонували сьогодні Кічмаренку взяти самовідвід через порушення вимог Кримінально-процесуального кодексу, однак після повернення з нарадчої кімнати головуючий на процесі заявив про відмову в задоволенні клопотання сторін захисту.

«Не бачу обґрунтованих підстав для відводу. Якби взяв відвід, враховуючи те, скільки вже витрачено процесуального часу, зробив би професійний проступок», - сказав Кічмаренко.

Читайте також: Суд розглядає справу Стерненка про перевищення меж самооборони

Головуючий на процесі пообіцяв забезпечити змагальність сторін захисту та звинувачення при дослідженні доказів у справі. Колегія суддів також звільнила Стерненка від конвою у межах сьогоднішнього засідання.

На суді стало відомо, що 2 березня Стерненко подав апеляційну скаргу на вирок судді Приморського суду Віктора Попревича в іншій кримінальній справі, що зупиняє виконання санкції суду першої інстанції, згідно зі ст. 400 Кримінально-процесуального кодексу, про тримання Стерненка під вартою. Оскільки вирок про ув'язнення підсудного поки що не набрав законної сили.

Читайте також: Аваков розмовляв із Зеленським у день вироку Стерненку

Адвокат Віталій Коломієць сказав журналістам, що захисники поділяють позицію Стерненка про те, що суддя Попревич "не здійснив судовий розгляд повно, його висновки не відповідають фактичним обставинам справи, істотно порушено норми КПК, а також неправильно застосовано норми Кримінального кодексу України".

Адвокатами, що здійснюють правовий захист Стерненка, у межах термінів, встановлених Кримінально-процесуальним кодексом, буде подано апеляційну скаргу.

Читайте також: Акції на підтримку Стерненка пройшли в Україні та за кордоном

Як повідомляв Укрінформ, предметом сьогоднішнього слухання суду було дослідження наданих прокуратурою томів кримінального провадження у межах з'ясування обставин третього замовного нападу на Стерненка.

Прокуратура звинувачує підсудного у перевищенні меж самооборони і заподіянні смерті одному з двох нападників на нього та його дівчину 24 травня 2018 року. Стерненку інкримінують, зокрема, вчинення злочинів при відбитті третього замовного нападу за ознаками ст. 115 ч. 1 (умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині) та ст. 263 ч. 2 (носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу) Кримінального кодексу України.

23 лютого Приморський райсуд під головуванням Віктора Попревича визнав Сергія Стерненка та Руслана Демчука винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї (ст. 246, 187 та 263 Кримінального кодексу України). Суд призначив Стерненку і Щербичу покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-