В Україні COVID-щеплення отримали понад 17, 9 тисячі осіб

В Україні COVID-щеплення отримали понад 17, 9 тисячі осіб

Укрінформ
В Україні за минулу добу щеплення від коронавірусу отримали 910 осіб, а загалом від початку вакцинальної кампанії - 17 947 оcіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на порталі МОЗ "Вакцинація від COVID-19".

"За минулу добу в Україні проти COVID-19 було щеплено 910 осіб... Усього з початку кампанії з вакцинації щеплено 17 947 осіб, всі вони отримали 1 дозу вакцини", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У світі вже зробили понад 300 мільйонів COVID-щеплень

Повідомляється, що 7 березня зроблено на 379 щеплень менше, ніж за попередню добу. Вакцинацію здійснювали 29 мобільних бригад з імунізації.

У МОЗ додали, що найбільше щеплень за добу проведено у Донецькій області – 240.

Як повідомляв Укрінформ, вакцинація від коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого. 23 лютого в Україну було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, виробленої на потужностях Serum Institute. Поставки були здійснені через міжнародну закупівельну організацію Crown Agents.

Читайте також: Україні треба до кінця року вакцинувати 30 мільйонів людей - академік

До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цієї вакцини. Також у березні очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer у межах глобальної ініціативи COVAX.

Вакцинація від коронавірусу, згідно з національним планом щеплення, проводитиметься в 5 етапів. На першому етапі мають бути вакциновані медичні працівники ,які працюють у лікарнях, що надають медичну допомогу при COVID-19, а також працівники мобільних бригад, які здійснюють щеплення.

Фото: Наталья Потапчук, Укринформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-