Україні треба до кінця року вакцинувати 30 мільйонів людей - академік

Україні треба до кінця року вакцинувати 30 мільйонів людей - академік

Укрінформ
Україні необхідно до кінця року провакцинувати від коронавірусу 30 мільйонів громадян.

Про це заявив академік, голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при Раді національної безпеки і оборони Сергій Комісаренко в ефірі телеканалу «Україна 24», передає Укрінформ.

«Нам треба провести вакцинацію 30 млн осіб до кінця року, треба переконати людей, що вакцина є єдиним шляхом для вироблення колективного імунітету, що це єдиний шлях побороти інфекцію, зберегти здоров’я і життя. Для цього ми маємо щодня імунізувати 100 тис. людей», - зазначив академік.

Він пояснив, що набувають дедалі більшого поширення варіанти вірусу, які «будуть менш чутливими, а деякі, можливо, взагалі нечутливими» до існуючих вакцин. «Якщо ми потрапимо в цей проміжок часу, коли уже з’являться ці варіанти коронавірусу, то це буде дуже погано для нашого населення», - наголосив Комісаренко.

Читайте також: У ВООЗ попереджають про «масову травму» через COVID-19

Як повідомлялося, в Україні від початку пандемії лабораторно підтверджено 1 394 061 випадок зараження коронавірусом, зокрема за добу 9144.

24 лютого в країні стартувала кампанія вакцинації. На цей час, за даними Міністерства охорони здоров'я, вакциновано 15 758 осіб.

Фото: www.nas.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-