Російський «Cпутник V» за жодних умов не зареєструють в Україні — глава МОЗ

Російський «Cпутник V» за жодних умов не зареєструють в Україні — глава МОЗ

Укрінформ
Російську вакцину "Cупутник V" в Україні не буде зареєстровано за жодних умов.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це під час години запитань до уряду заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"Російську вакцину "Супутник V" не буде зареєстровано за жодних умов", - запевнив міністр.

Реагуючи на зауваження про те, що російську вакцину було зареєстровано у низці країн ЄС, Степанов зазначив, що в цих країнах Росія не "окупувала частину території".

Вакцинація проти коронавірусу в Україні розпочалася 24 лютого. 23 лютого було доставлено 500 тис. доз вакцини Covishield розробки Oxford/AstraZeneca, виробленої на потужностях Serum Institute. До 31 березня МОЗ розраховує отримати ще 1,5 млн доз цього препарату. Також на початку березня очікується поставка 117 тис. доз вакцини Pfizer в межах глобальної ініціативи COVAX.

Читайте також: Головний санлікар назвав чотири протипоказання до щеплення вакциною Covishield

Вакцинація проти COVID-19, згідно з національним планом щеплення, проводитиметься в 5 етапів. На першому етапі мають бути вакциновані медики, які надають допомогу при COVID-19, а також працівники мобільних бригад, які здійснюють щеплення.

Читайте також: Алергічну реакцію зафіксували в 1,2% вакцинованих від коронавірусу - Степанов

1 березня міністр охорони здоров'я зробив щеплення від COVID-19 в Олександрівській лікарні Києва. За словами Степанова, до кінця тижня планується в середньому дійти до 10 тис. вакцинацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-