Україна уклала угоди про нерозголошення з шістьма виробниками вакцин - Шмигаль

Україна уклала угоди про нерозголошення з шістьма виробниками вакцин - Шмигаль

Укрінформ
Україна уклала угоди про нерозголошення з 6 компаніями-виробниками вакцин від COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це на пресконфренції за підсумками року роботи уряду сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Україна уклала угоди про нерозголошення з 6 компаніями-виробниками вакцин, тобто це 6 вакцин, які зареєстровані у цивілізованому світі. Дві з них отримали дозвіл на використання в Україні, це Pfizer і AstraZeneca. Решта будуть по мірі подання документів цими комапнями. Тобто неможливо зареєструвати вакцину без того, щоб компанія не подала документи на реєстрацію», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Україна долучиться до обговорення паспортів вакцинації - Шмигаль

Він пояснив, що через високу конкуренцію між виробниками вакцин, вони дуже ретельно підходять до питання комерційної таємниці.

«Всі підписують угоди NDA так звані, тобто ані ціна, ані технічні і наукові дані не підлягають розголошенню урядами цих країн. І відповідно документацію дають в останні дні, коли ми вже знаємо, що до нас буде заїжджати партія вакцини того чи іншого виробника, тому за 5-7 днів передають пакет документів на реєстрацію в Україні», - розповів Шмигаль.

Як повідомлялося, уряд очікує, що в 2021 році від COVID-19 вакцинується 10 млн громадян України. При цьому Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не виключає внесення змін в етапи проведення вакцинації проти ковіду в частині визначення пріоритетних груп.

Читайте також: Прем'єр не виключає внесення змін у порядок черги на COVID-вакцинацію

Вакцинація від коронавірусу розпочалася 24 лютого. Станом на 4 березня 2021 року, від COVID-19 щеплено 9 568 людей. Всі вони отримали першу дозу вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, яка вироблена на потужностях Serum Institute.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-