Прем'єр не виключає внесення змін у порядок черги на COVID-вакцинацію

Прем'єр не виключає внесення змін у порядок черги на COVID-вакцинацію

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль не виключає внесення змін в етапи проведення вакцинації проти ковіду в частині визначення пріоритетних груп.

Про це він сказав під час пресконференції за підсумками року роботи уряду під його головуванням, передає кореспондент Укрінформу.

"Чи будуть вноситися зміни в етапність вакцинації, тобто, в перелік людей, які підпадають під перший, другий і аж до п'ятого етапу? Можливо, тому що є різні пропозиції", - сказав Шмигаль.

Він зазначив, що на сьогодні розподіл пріоритетних груп по етапах вакцинації відповідає загальноєвропейському. Крім того, є пропозиції поставити вище у пріоритетності священнослужителів, тому що вони мають велику кількість контактів з людьми і можуть бути суперрозповсюджувачами.

За словами Шмигаля, пропозиції до змін у пріоритетних групах обговорюються з Міністерством охорони здоров'я.

Читайте також: За рік мають вакцинувати 10 мільйонів українців - Шмигаль

Як повідомлялося, цього року в Україні очікують на вакцинацію 10 млн громадян.

Вакцинація від коронавірусу розпочалася 24 лютого. Станом на 4 березня 2021 року, від COVID-19 щеплено 9 568 людей. Всі вони отримали першу дозу вакцини Covishield, розробки Oxford/AstraZeneca, яка вироблена на потужностях Serum Institute.

В Україні за минулу добу, 3 березня, зафіксували 10 057 нових випадків COVID-19, померли 194 хворі. З початку пандемії на коронавірус захворіли 1 374 762 особи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-