Телеканал «Дом» розширив мовлення в Криму та на Донбасі

Телеканал «Дом» розширив мовлення в Криму та на Донбасі

Карта
Укрінформ
Державний телеканал "Дом" відсьогодні, 1 березня, значно розширив своє мовлення як в Криму, так і на Донбасі.

Про це повідомила генеральна директорка державного підприємства "Мультимедійна платформа іномовлення України", до складу якого входить телеканал, Юлія Островська, передає Укрінформ з посилання на "Дом".

Наразі телеканал має два види покриття: ефірне та супутникове.

Островська зазначила, що раніше у телеканалу "Дом" був тільки один передавач, який працював на Луганську область. Зараз на Луганську область працюють п'ять таких передавачів, на Донецьку - сім, а на Крим - шість. Загалом їх 18.

"Також із 1 березня ми вийшли на супутник Astra. Тому що іншим способом до Криму сигнал, на жаль, доставити дуже складно. До того ж 30% населення споживає контент саме через супутник. Також ми присутні й активно розвиваємося на діджитал платформах. Таким чином число наших потенційних глядачів зростає в рази", - сказала Островська.

Крім того, за її словами, прямий ефір можна дивитися на сайті телеканалу. Всі ці способи мовлення потрібні для того, щоб донести сигнал "Дому" на окуповані території, адже це основне завдання телеканалу, підкреслила гендиректор держпідприємства "МПІУ".

Читайте також: Телеканал «Дом» запустить тревел-шоу, дитячий проєкт та зніме серіал

"Канал "Дом" мовить в основному для жителів тимчасово окупованих територій. Тих, у яких є запит на отримання об'єктивної інформації з України без будь-яких трактувань або певного кута зору. Тому що, на щастя, "Дом" - канал державний, це означає, що у нього немає "господаря" в звичному розумінні цього слова, і ніхто не може нам диктувати якусь позицію. Ми діємо тільки з позиції держави і з дотриманням норм журналістської етики", - додала Островська.

Читайте також: Укрінформ увійшов до вісімки найякісніших українських онлайн-медіа — ІМІ

Як повідомлялося, телеканал "Дом" – державний цілодобовий розважально-інформаційний телеканал, що розпочав мовлення 1 березня 2020 року. Він створений для об'єктивного інформування українців, які опинилися в окупації, про ситуацію в Україні, світі та в їхніх тимчасово окупованих районах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-