До ювілею Лесі Українки підготують експозицію «150 імен Лесі» - Ткаченко в ОП

До ювілею Лесі Українки підготують експозицію «150 імен Лесі» - Ткаченко в ОП

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський вважає за необхідне «оживити» творчість Лесі Українки, зацікавити нею молодь, показати її актуальність.

Про це він сказав під час наради з міністром культури та інформаційної політики Олександром Ткаченком, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави держави.

За словами Президента, 150-річчя з дня народження Лесі Українки – чудова нагода актуалізувати її творчість.

«Свого часу Леся Українка була символом прогресивного мислення, фактично письменницею світового масштабу. Вона вивела українську літературу на новий рівень, продемонструвала нові можливості українського слова. Вона стала голосом України у світі. Що я хочу сказати: для своїх сучасників вона була просто крутою. І сьогодні ми можемо її «оживити», зацікавити молодь, показати її актуальність. Леся Українка буде значимою завжди», – зазначив Зеленський.

У свою чергу міністр представив попередню презентацію запланованих заходів до ювілею поетеси і письменниці, зокрема масштабне відкриття експозиції «150 імен Лесі».

Також на нараді було обговорено план підготовки заходів до 35-х роковин Чорнобильської катастрофи, розвиток туристичних «магнітів», а також реалізацію проєкту «Велика реставрація» на 2021 рік.

Ткаченко, зокрема, поінформував, що нині відпрацьовані такі туристичні «магніти», як Біосферний заповідник «Асканія-Нова» імені Фальц-Фейна на Херсонщині, Національний заповідник «Хортиця» на Запоріжжі, Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник і Національний музей народної архітектури та побуту України (Музей просто неба в Пирогові) у Києві.

«Ці «магніти» містять чимало історично-туристичних атракцій, що приваблюють не лише українців, а й туристів з багатьох країн. Доопрацювання інфраструктури та підвищення якості послуг допоможе привернути увагу значно ширшого кола мандрівників», – зазначив очільник МКІП.

Читайте також: МКІП анонсує заходи до 150-річчя від дня народження Лесі Українки

Крім того, учасники наради говорили про оновлення кіноточок та осучаснення українських бібліотек у маленьких містечках.

«Це буде дуже добрим «магнітом», який дозволить привернути увагу туристів до невеликих населених пунктів нашої країни», – переконаний Президент.

Як повідомлялося, 29 січня Президент Володимир Зеленський підписав указ про відзначення 150-річчя від дня народження Лесі Українки (25 лютого 2021 р.) на державному рівні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-