Шмигаль доручив ДСНС перевірити готелі, хостели та будинки для літніх людей

Шмигаль доручив ДСНС перевірити готелі, хостели та будинки для літніх людей

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Держслужбі з надзвичайних ситуацій провести позачергову перевірку у готелях, пансіонатах, хостелах, будниках для літніх людей.

Про це він заявив на позачерговому засіданні уряду 21 січня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Доручаю Державній службі з надзвичайних ситуацій провести позачергові перевірки стану протипожежної безпеки в об'єктах підвищеного ризику, готелях, пансіонатах, хостелах, будинках розміщення літніх людей», - сказав Шмигаль.

Крім того, він доручив місцевим органам влади провести роботу щодо встановлення законності приватних будинків для літніх людей та вивчення інших подібних об'єктів "для мінімізації ризиків".

Також прем'єр дав доручення головам ОДА провести перевірки усіх об'єктів підвищеного ризику задля виявлення проблем та недопущення таких пожеж, яка стала у Харкові.

«Прошу Секретаріат КМУ оформити протокольне доручення засідання Кабінету Міністрів України головам ОДА, міським головам організувати за участі обласних керівників ДСНС та поліції, Мінсоцполітики перевірку відповідних закладів», - сказав Шмигаль.

Так він відреагував на пропозицію міністра внутрішніх справ Арсена Авакова доручити «керівникам державних обласних адміністрацій та міським керівникам по всій державі провести зараз термінову перевірку обставин, при яких можуть статися такі прикрі інциденти».

Як наголосив Прем'єр, це протокольне доручення має бути оформлене сьогодні та розіслане головам ОДА невідкладно.

Як повідомляв Укрінформ, вдень 21 січня у Харкові, на вул. Нижня Гиївська, 150-б, в двоповерховому житловому будинку, попередньо переобладнаному під будинок для літніх людей, виникла пожежа на другому поверсі. Її локалізували о 16:14 на площі 100 кв. м, а о 16:53 ліквідували.

Читайте також: Пожежа з 15 жертвами: в ОДА кажуть, будинок для літніх у Харкові працював без документів

На місці пожежі виявлено тіла 15 загиблих. П'ятеро літніх людей постраждали: одну особу госпіталізовано до опікового відділення міської лікарні швидкої допомоги, ще чотири перебувають у токсикологічному відділенні 2-ї міської лікарні.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль скликав позачергове засідання уряду через цю ситуацію.

За інформацією уповноваженої Верховної Ради з прав людини Людмили Денісової, на момент початку пожежі в будинку перебувало 33 людини. За словами працівників закладу, там проживали люди віком від 25 до 90 років.

Читайте також: Кабмін утворив комісію для з'ясування причин пожежі у Харкові

За фактом пожежі поліція відкрила кримінальне провадження.

Подібна трагедія сталася на Київщині у травні 2016 року. Тоді під час пожежі в приватному будинку для людей похилого віку в селі Літочки загинуло 17 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-