Сайт нової бібліотеки Софії-Мудрості відкрився для читачів

Сайт нової бібліотеки Софії-Мудрості відкрився для читачів

Укрінформ
Сайт нової бібліотеки Софії-Мудрості відкрився для читачів.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Фейсбук-сторінку Міністерства культури та інформаційної політики.

«Сайт нової бібліотеки Софії-Мудрості - у відкритому доступі! Відтепер усі охочі можуть ознайомитись з електронним зібранням головних древніх і найкращих сучасних текстів про мудрість, а також об’єктів культури, які її втілюють», - повідомили у МКІП.

Читайте також: МКІП та місцева влада рятують від закриття бібліотеку в Олександрії

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко прокоментував у Телеграмі відкриття сайту цього проєкту.

«Популяризувати українську книгу надзвичайно важливо і приємно констатувати, що в Україні з'явився новий проєкт, що сповідує цю мету», - написав Ткаченко.

Глава МКІП нагадав про те, що у липні минулого року розповідав про ідею систематизувати інформацію про духовні видання України. Тоді ж обговорив це із Всеукраїнською радою церков і релігійних організацій.

«І ось, сьогодні онлайн-бібліотеку Софії-Мудрості запущено», - відзначив урядовець.

Ткаченко зазначив, що це - електронне зібрання вагомих текстів і об’єктів культури про мудрість, релігію, філософію. Від давнини до сучасності. Даний формат бібліотеки є унікальним, адже він поєднує і книги, і аудіовізуальний контент: живопис, музику, архітектуру, відео.

«Разом із Державною службою України з етнополітики та свободи совісті запрошуємо до наповнення нової бібліотеки контентом релігійні спільноти, філософів, філологів, мистецтвознавців, істориків, бібліотекарів і всіх небайдужих», - написав міністр.

Нова бібліотека Софії-Мудрості — це спільний проєкт Відкритого православного університету Святої Софії-Премудрості, Державної служби з етнополітики та свободи совісті та Національного заповідника «Софія Київська». Амбасадором проєкту виступає міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

Читайте також: Фантастика, пригоди та історія: Ткаченко розповів про українську карту кінолокацій

Бібліотека акумулює текстовий та аудіовізуальний контент, який спонукає до рефлексії про мудрість, надихає вчитися мислити й любити. Вона започаткована як інклюзивний інтерактивний майданчик, покликаний об’єднати зусилля релігійних спільнот, суспільствознавців, мистецтвознавців, істориків, бібліотекарів і всіх небайдужих, сказано в повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-