Шмигаль доручив перевірити інформацію ЗМІ про підпільну COVID-вакцинацію

Шмигаль доручив перевірити інформацію ЗМІ про підпільну COVID-вакцинацію

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив Міністерству охорони здоров'я та Міністерству внутрішніх справ перевірити оприлюднену в ЗМІ інформацію щодо можливої підпільної вакцинації від коронавірусу препаратами невідомого походження.

Як передає Укрінформ, про це Шмигаль повідомив у Телеграмі.

"Доручив МОЗ та МВС перевірити інформацію, оприлюднену в ЗМІ, щодо можливої підпільної вакцинації препаратами невідомого походження. І одразу повідомлю власну позицію. Я є прихильником вакцинації. Згідно з планом, затвердженим МОЗ, першу партію вакцин отримають лікарі, що працюють на передовій боротьби з COVID-19. Сам буду вакцинуватися власним коштом у другу або третю чергу, коли офіційно зареєстрована вакцина надійде у клініки", - написав Шмигаль.

Він нагадав, що зараз Україна очікує першу партію вакцин - 1,9 млн доз від Sinovac Biotech. Керівництво країни проводить перемовини з іншими світовими виробниками вакцин, які пройшли клінічні випробування. За його словами, наразі жодна з вакцин не є сертифікованою в Україні.

Шмигаль висловив переконання, що жодна свідома людина не буде вакцинуватися препаратами невідомого походження.

Читайте також: Вакцинація у світі: хтось б’є рекорди, а в когось обмежений доступ

"Нагадаю рецепт, як уберегтися від хвороби: носіть маску, мийте руки, дотримуйтесь соціальної дистанції", - додав він.

Читайте також: Під час локдауну треба готуватись до «британського» штаму коронавірусу – Радуцький

Раніше деякі ЗМІ з посиланням на бізнесмена Михайла Бродського повідомляли про те, що в Україну з Ізраїлю таємно завезли партію вакцини проти COVID-19 від фармацевтичної компанії Pfizer виключно для народних депутатів та високопоставлених чиновників. Стверджувалося, що посадовці нібито платять по 2,5 тисячі євро за дві дози вакцини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-