В Україні за тиждень нарахували 16 кібератак на сайти НАБУ та Держспецзв'язку

В Україні за тиждень нарахували 16 кібератак на сайти НАБУ та Держспецзв'язку

Укрінформ
В Україні з 30 грудня по 5 січня система захищеного доступу державних органів до мережі інтернет заблокувала 16 DDoS-атак на сайти НАБУ і Держспецзв'язку.

Про це повідомляє пресслужба Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, передає Укрінформ.

"Система захищеного доступу державних органів до мережі інтернет заблокувала 76 328 атак різних видів, що на 32% більше, ніж на попередньому тижні. Переважна більшість — це мережеві атаки прикладного рівня (99%). Також зафіксовано і заблоковано 16 DDoS-атак, зокрема на вебресурси НАБУ і Держспецзв'язку", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Уряд схвалив заходи проти кібератак на критичну інфраструктуру

Зазначається, що система кіберзахисту державних інформаційних ресурсів та об'єктів критичної інфраструктури на об’єктах моніторингу зафіксувала 5 055 047 підозрілих подій, що на 17% більше, ніж попереднього тижня.

Переважна більшість зафіксованих підозрілих подій стосується спроб викрадення інформації (38%), мережевого сканування (27%), спроб отримання прав користувача (13%) та спроб отримання прав адміністратора (12%).

Читайте також: Російські хакери отримали доступ до вихідного коду Microsoft - ЗМІ

Урядова команда реагування на комп'ютерні надзвичайні події України CERT-UA у цей період зареєструвала та опрацювала 3 133 кіберінциденти (на 5% більше, ніж попереднього тижня).

Нагадаємо: наприкінці минулого року Кабмін ухвалив постанову, яка визначає заходи для забезпечення функціонування системи кіберзахисту державних інформаційних pecypciв та об’єктів критичної інформаційної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-