Музей Майдану започатковує вшанування днів народження Героїв Небесної Сотні

Музей Майдану започатковує вшанування днів народження Героїв Небесної Сотні

Укрінформ
У січні Музей Майдану започатковує вшанування днів народження Героїв Небесної Сотні.

Як повідомляє пресслужба музею, акція відбудеться 1,2 січня, о 12:00 на алеї Героїв Небесної Сотні, 6, біля Дзвону Гідності, передає Укрінформ.

«Національний музей Революції Гідності з 1 січня 2021 року започатковує комеморативну практику, головний посил якої – вшанувати персонально факт приходу у світ кожного нашого співвітчизника, який загинув, і традиційно подарувати, як за життя, квітку у цей день. А цим – висловити Небесній Сотні почуття вдячності за їхній громадянський вибір, за героїчний подвиг і самозречення», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: У Києві вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні

Як зазначається, це також можливість надати широким колам відвідувачів меморіального простору на алеї Героїв Небесної Сотні дізнатися більше про загиблих під час Революції Гідності.

У день народження Героя Небесної Сотні перед Дзвоном Гідності, який відкрили й освятили наприкінці 2020 року біля каплиці архістратига Михаїла й українських Новомучеників співробітники Національного музею Революції Гідності, рідні Героїв Небесної Сотні, волонтери виставлятимуть портрет Героя і кластимуть живу квітку, лунатиме пам’ятний дзвін.

«Дзвін Гідності стверджує громадянський подвиг Героїв Небесної Сотні, застерігає нас від втрати пам'яті, зміцнює нашу національну єдність і силу, виявляє готовність продовжувати боротьбу за нашу свободу, гідність, майбутнє. Дзвін Небесної Сотні – особливий церемоніальний і символічний об’єкт, що допоможе відвідувачам цього меморіального простору вшанувати пам’ять загиблих величним посилом до них крізь час і простір. А ще біля Дзвону у дні народження героїв з’являтиметься їхній портрет і жива біла квітка як символ чистоти і вічного життя, як знак нашої пам’яті і шани», – наголошує генеральний директор Національного музею Революції Гідності Ігор Пошивайло.

Читайте також: Небесна Сотня: у Дніпрі зі світлин виклали напис "Герої не вмирають"

Як нагадали у пресслужбі, у січні відзначаються дні народження одинадцяти Героїв Небесної Сотні: Олександра Бадери (1 січня), Олександра Царька (2 січня), Олександра Щербанюка (2 січня), Володимира Чаплінського (13 січня), Андрія Мовчана (17 січня), Юрія Пасхаліна (18 січня), Анатолія Корнєєва (23 січня), Олександра Подригуна (23 січня), Михайла Жизневського (26 січня), Івана Тарасюка (28 січня), Богдана Калиняка (29 січня).

Більше про кожного з Небесної Сотні можна дізнатися на сайті Музею Майдану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-