У Кабміні сказали, за яких умов можуть раніше запровадити локдаун

У Кабміні сказали, за яких умов можуть раніше запровадити локдаун

Укрінформ
Міністр Кабінету міністрів Олег Немчінов заявив, що якщо показник кількості нових заражень COVID-19 сягне 32-35 тисяч на добу, в Кабміні думатимуть про те, щоб закрити країну і запровадити жорсткий карантин.

Про це Немчінов сказав в ефірі каналу "Україна 24", передає Укрінформ.

"Зараз ми говоримо про цифру 32-35 тисяч хворих за день. Але треба розуміти, скільки було запроваджено ліжок COVID-пакет, скільки ліжок було забезпечено киснем і скільки лікарень було залучено до подолання коронавірусної інфекції", — сказав він.

Він ствердно відповів на репліку ведучої, що при цифрі 32-35 тисяч на добу в Кабміні думатимуть про те, щоб закривати країну на замок.

"Так, але треба вважати, що окрім виявлених є ще питання госпіталізованих. У нас постійно збільшується ліжкофонд. МОЗ працює над тим, щоб у разі необхідності довести його до 90 тис. У нас постійно збільшується кількість ліжок із забезпеченим киснем, до кінця року стоїть завдання вийти на понад 40 тисяч, а в перспективі – на 75 тисяч", — сказав міністр.

Читайте також: Глава МОЗ не виключає введення жорсткого локдауну в лютому

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів 9 грудня встановив, що посилені карантинні заходи в Україні діятимуть з 8 до 24 січня включно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-