Степанов спростував інформацію про смерть батька, який віддав кисень сину

Степанов спростував інформацію про смерть батька, який віддав кисень сину

Відео
Укрінформ
Міністр охорони здоров’я Максим Степанов спростував поширену раніше інформацію про батька з Білої Церкви, який віддав кисень сину й помер, та заявив, що наразі така ситуація попри всі проблеми в медицині в Україні неможлива.

Про це він сказав під час онлайн-брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Декілька днів тому було повідомлення однієї з волонтерів у соціальних мережах, що нібито у третій міській лікарні міста Біла Церква знаходилися батько та син, хворі на COVID-19, і батько у зв’язку з тим, що немає кисню, віддав кисень сину, а сам помер”, - зазначив міністр.

Він нагадав, що були тисячі поширень цієї інформації в соцмережах та ЗМІ, та наголосив, що незважаючи на всі проблемні місця у сфері охорони здоров’я, “це на сьогоднішній день в Україні неможливо”.

Степанов зауважив, що вказана історія була повністю спростована лікарями. Він додав, що волонтер, яка поширила це повідомлення, також учора написала допис у Фейсбуці, що “інформація була неперевіреною, вона намагалася її перевірити, але будь-якого підтвердження не знайшла”.

“Ми перевірили: навіть не було такого випадку, щоб батько і син знаходилися в лікарні й батько помер, починаючи з 1 листопада. Але всі ЗМІ, не перевіривши цю історію, просто її передрукували, почали робити висновки, експерти так звані почали робити висновки”, - підкреслив урядовець.

Читайте також: Україна отримає COVID-вакцину кількома траншами, першими вакцинують медиків - Степанов

Міністр проінформував, що станом на вечір четверга в лікарнях налічується 24,5 тисячі ліжок з підведеним киснем.

Як повідомлялося, в Україні станом на 20 листопада лабораторно підтверджені 598 085 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, із них за добу - 14 575.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-