Деякі люди мають природний імунітет до COVID-19

Деякі люди мають природний імунітет до COVID-19

Дослідження
Укрінформ
Невелика кількість людей може мати набутий імунітет, що захищає їх від зараження SARS-CoV-2, навіть без попереднього контакту з цим вірусом.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у новій статті, опублікованій в журналі Science.

Велика команда британських медиків вивчила зразки крові, зібрані у дітей до 16 років і дорослих до початку пандемії, а також у перші її місяці, за умови, що донор показав негативні результати тестування на COVID-19. Вчені порівняли антитіла, присутні в цій крові, із зразками людей, які вже перехворіли, цитує наукове видання Naked Science.

Читайте також: Вчені визначили ризики зараження COVID-19 на масових заходах
Як і можна було очікувати, у тих, хто перехворів COVID-19, виявляли різні імуноглобуліни, які атакували S-білок вірусу. Однак і в деяких людей, які не контактували з ними, були присутні імуноглобуліни G (IgG), що зв'язують цей білок. З вибірки у 302 дорослих таких знайшлося 16 (п'ять відсотків), а з 48 дітей - у 21 (44 відсотки).

Ці IgG - частина набутого імунітету, який з'явився у людей після порівняно недавнього інфікування коронавірусами, схожими на SARS-CoV-2. Такі крос-реактивні антитіла не настільки ефективні у зв'язуванні його S-білка, як призначені саме для нього, однак можуть істотно впливати на перебіг хвороби та хід розвитку епідемії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-