Радуцький каже, що українським вченим треба мінімум рік на вакцину проти COVID-19

Радуцький каже, що українським вченим треба мінімум рік на вакцину проти COVID-19

Укрінформ
За оцінками українських учених, їм може знадобитися рік для розробки вакцини проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це сказав голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Якщо вірити українським вченим, які є розробниками, дослідниками цього кандидата, вони кажуть, що їм на це може знадобитися рік. Поки на сьогодні у світі розробляється близько 50-ти вакцин, і це я вже не кажу про кандидатів, а саме – про вакцини. Але ще ні в кого не вийшло це зробити за рік. Я дуже хочу, щоб Україна тут була першою. Але поки пройшли тільки доклінічні випробування – і це ще навіть не перший етап. Це нормальний процес: саме так у світі з вакцинами й відбувається», – зазначив політик.

Водночас він підкреслив, що говорити про появу української вакцини – поки зарано, адже спершу необхідно отримати висновок Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) про те, що наявність кандидата – «це підстава для подальших клінічних випробувань, і тоді казатимемо, що Україна досліджує вакцину».

Читайте також: В Україну цього тижня привезуть 14 тисяч флаконів ремдесивіру

Як повідомлялося, 20 жовтня міністр охорони здоров’я Максим Степанов разом із вченими та науковцями презентував Президенту України Володимиру Зеленському результати доклінічної фази дослідження оригінального українського кандидата у вакцини проти COVID-19. Доклінічні випробування кандидата у вакцини проти коронавірусної хвороби тривали майже пів року.

Розробка вакцини здійснюється українськими та американськими компаніями, а також вітчизняними вченими, зокрема з Інституту мікробіології НАН.

Читайте також: Зеленський готовий випробувати на собі українську COVID-вакцину

В Україні станом на 28 жовтня лабораторно підтвердили 363 075 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, з них за добу – 7 474.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-