Суд залишив без розгляду позов ГПУ про стягнення з Укрнафти 1,5 мільярда - Венедіктова

Суд залишив без розгляду позов ГПУ про стягнення з Укрнафти 1,5 мільярда - Венедіктова

Укрінформ
Господарський суд м. Києва залишив без розгляду позов Офісу генпрокурора про стягнення з ПАТ «Укрнафта» 1,5 млрд гривень. 

Як передає Укрінформ, про це повідомила генеральний прокурор Ірина Венедіктова у Фейсбуці.

"20 жовтня (вчора) Господарський суд м. Києва залишив без розгляду позов Офісу Генпрокурора про стягнення з ПАТ «Укрнафта» 1,5 млрд гривень. Це пеня за несвоєчасно сплачені дивіденди на державну частку в товаристві. Оскільки уповноважені державою органи, які мають контрольні повноваження за своєчасною сплатою дивідендів до бюджету, 4 роки цього не робили, позов в інтересах держави заявив Офіс Генерального прокурора", - зазначила Венедіктова.

Крім того, за її словами, у прокуратурі очікують повний текст рішення, вступну і резолютивну частину якого було оголошено 12 жовтня.

Читайте також: Венедіктова розповіла представникам Ради Європи про переатестацію прокурорів

"З Державного бюджету України судом на користь приватної особи стягнуто 130 млн грн, які за угодою в кримінальному провадженні були сплачені колишнім начальником податкової міліції у 2016 році. За 2 дні до виборів і через 2 дні після виборів, коли країна буде вдихати і видихати право обирати і бути обраним, для держави будуть відбуватися 2 дуже важливих судових процеси - за 2 мільярди Януковича, які були передані до державного бюджету як спецконфіскація у 2017 році. 23.10 у Шевченківському районному суді м. Києва та 27.10 у Донецькому апеляційному суді", - розповіла вона.

Як повідомлялося, в 2019 році Генпрокуратура подала позов до Укрнафти до стягнення 1,5 млрд грн пені за несвоєчасну сплату дивідендів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-