Українці зможуть безкоштовно здавати СOVID-тести у приватних лабораторіях – рішення уряду

Українці зможуть безкоштовно здавати СOVID-тести у приватних лабораторіях – рішення уряду

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив 260 млн 889 тисяч гривень лабораторним центрам для протидії СOVID-19.

Як передає Укрінформ, про це на засіданні КМУ сказав міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

"Загальна сума коштів, яку пропонується спрямувати лабораторним центрам, становить 260 млн 889 тисяч гривень. Зазначені бюджетні кошти пропонується виділити шляхом перерозподілу виділених коштів на закупівлю засобів індивідуального захисту для покриття потреби закладів охорони здоров'я, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам з коронавірусом, у результаті економії, яка утворилась унаслідок процесу закупівлі", - сказав Степанов.

Читайте також: В Україні закупатимуть тести на антиген коронавірусу за спрощеною процедурою

Він зазначив, що запропоновано внести зміни до постанови Кабміну, додатково виділивши лабораторним центрам, що належать до сфери управління МОЗ, бюджетні кошти на суму 100 млн гривень на закупівлю послуг з проведення лабораторних досліджень та тестування методом ПЛР на коронавірус у закладах охорони здоров'я, незалежно від форм власності. За його словами, відтак приватні лабораторії включають до процесу тестування саме для того, щоб це було безкоштовно для громадян України.

Міністр розповів, що вносяться зміни до постанови Кабміну, якими додатково виділяються лабораторним центрам бюджетні кошти у сумі 160 млн 898 тисяч на закупівлю додаткового лабораторного обладнання та витратних матеріалів для проведення лабораторних досліджень методом ПЛР.

Він додав, що все це дозволяє збільшувати кількість тестувань методом ПЛР.

Як повідомлялося, за останню добу в Україні зафіксували нові 5 804 випадки інфікування коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-