Випадків домашнього насильства за рік побільшало вдвічі – Шмигаль

Випадків домашнього насильства за рік побільшало вдвічі – Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що почастішання випадків домашнього насильства може бути пов'язане із коронакризою.

Таку думку він висловив на зустрічі з представниками громадських та міжнародних організацій, присвяченій питанням реалізації державної політики з протидії та запобігання домашньому насильству, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Як сказав Президент України, за перші 6 місяців 2020 року в Україні зафіксовано понад 96 тисяч звернень щодо домашнього насильства. Це удвічі більше, ніж за першу половину минулого року. Це пов'язане, в тому числі, із наслідками ось цієї ковідівської кризи, коли люди були вдома і ця проблема домашнього насильства проявилася надзвичайно сильно», - сказав Шмигаль.

За його словами, це не просто статистика, за кожним зверненням стоїть людське життя, і влада має про це памятати.

Читайте також: Мінсоцполітики розробляє "Мапу допомоги" постраждалим від домашнього насильства

«Наша мета – посилити реакцію на цей виклик, і ця реакція має бути конкретною», - наголосив керівник уряду.

Він зазначив, що станом на 1 серпня створено 28 притулків для постраждалих від домашного насильства, працюють 11 денних центрів перебування людей, що потребують захисту. «І робота над цим напрямком буде продовжуватися. Для підтримки постраждалих працюють майже 400 бригад соціально-психологічної допомоги, підвищено доступність до правосуддя», - додав Шмигаль.

Прем'єр-міністр зауважив, що за підтримки міжнародних організацій проводяться тренінги та навчання тих, хто може бути дотичним до боротьби із домашнім насильством.

Раніше повідомлялося, що Президент Володимир Зеленський підписав указ про невідкладні заходи із запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, захисту прав осіб, які постраждали від такого насильства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-