Нацрада позбавила ліцензії радіо

Нацрада позбавила ліцензії радіо "Прямий FM"

Укрінформ
Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензію на мовлення радіостанції "Прямий FM".

Відповідне рішення Нацрада ухвалила на засіданні 3 вересня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Національна рада розглядала два проєкти рішення: Олега Черниша - про анулювання ліцензії і зобов’язання телеканалу повернути ліцензію Нацраді, а також Олександра Ільяшенка – про визнання порушення та оголошення попередження.

Як зазначив відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич, доповідаючи про результати планової виїзної перевірки, моніторинг зафіксував відсутність мовлення радіостанції "Прямий FM" впродовж року у двох із шести населених пунктах, передбачених ліцензією, а саме: у Марганці та Лубнах.

Читайте також: Нацрада призначила перевірки “Першого Київського телеканалу” і “Rabinovich tv”

Член Нацради Черниш звернув увагу, що є чітка норма закону, яка передбачає анулювання ліцензії у разі відсутності мовлення протягом року з дня видачі ліцензії – а саме: з 9 листопада 2018 року.

Своєю чергою представниця радіостанції "Прямий FM" апелювала до того, що радіостанція брала участь у конкурсі на частоти у 6-ти містах, оголошений різними рішеннями Національної ради, і результати конкурсу були оформлені також окремими рішеннями, фактично радіостанція мала би отримати 6 ліцензій, але отримала одну – де було зазначено всі 6 міст. Тобто це була ініціатива Національної ради – об’єднати 6 ліцензій в одну. І тепер, замість скасувати 2 ліцензії, Нацрада скасовує всі 6.

Читайте також: Нацрада перевірить телеканал "НАШ" через ролик до Дня Незалежності

Вона також зазначила, що перед радіостанцією одразу виникли технічні труднощі. В додатку до ліцензії йшлося про те, що оператор – Концерн РРТ. Але, як з’ясувалося, в деяких містах об’єкти Концерну РРТ були відсутні, тому радіостанція змушена була змінювати оператора та місце розташування передавачів.

Член Національної ради Олександр Ільяшенко додав, що компанія вже почала мовлення на частині частот, але не освоїла одну частоту, а також зауважив, що «Прямий FM» не звернувся до Нацради вчасно з цього питання. Ільяшенко запропонував визнати порушення та оголосити санкцію попередження "Прямому" за недотримання умов ліцензії щодо мовлення.

В підсумку, після обговорення, за анулювання ліцензії проголосувало 5 членів Нацради, 2 голоси було проти, один - утримався.

Компанія може оскаржити рішення Нацради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-