Президент присвоїв звання Героя України трьом громадянам

Президент присвоїв звання Героя України трьом громадянам

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський присвоїв почесне звання Героя України трьом громадянам.

Вручення державних нагород відбулося під час урочистої церемонії відзначення 29-ї річниці Незалежності України на Софійській площі, повідомляє Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

“З нагоди 29-ї річниці Незалежності України Президент Володимир Зеленський на Софійській площі вручив високі державні нагороди, почесні звання та медалі військовослужбовцям, рятувальникам, правоохоронцям, медикам, учителям, науковцям, спортсменам, артистам, видатним діячам культури та мистецтва”, - поінформували в ОП.

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народові почесне звання Героя України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» посмертно присвоєно прапорщику В'ячеславу Кубраку.

Почесним званням Героя України з врученням ордена Держави за заслуги у зміцненні обороноздатності та промислового потенціалу України, розробку новітніх зразків озброєння глава держави відзначив під час урочистостей на Софійській площі генерального конструктора – гендиректора ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Луч» Олега Коростельова.

Звання Героя України з врученням ордена Держави за заслуги у збагаченні української культури та мистецтва, формуванні національної ідентичності, багаторічну плідну творчу діяльність отримав поет і драматург, народний артист України Юрій Рибчинський.

Читайте також: Найкращих медиків України нагородили орденом та медалями святого Пантелеймона

Зеленський зауважив, що сьогодні, у свято, «ми відзначимо нагородами тих, хто щодня примножує нашу незалежність».

«Це наші лікарі, вчителі, промисловці, діячі науки, культури та спорту. І звичайно – це наші військові та захисники. Люди з великої літери, завдяки яким сьогодні ми стоїмо тут. Завдяки яким ми зберегли свою незалежність», – підкреслив Президент.

Володимир Зеленський вручив нагороди, почесні звання та медалі / Фото: Офіс Президента та Укрінформ

У понеділок, 24 серпня, українці відзначають День Незалежності. Цей день відзначається щороку 24 серпня на честь ухвалення Верховною Радою УРСР у 1991 році Акта проголошення незалежності України – політико-правового документа, який засвідчував новий статус Української держави.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-