Зеленський про підпал будинку Шабуніна: Мене це дуже хвилює та засмучує

Зеленський про підпал будинку Шабуніна: Мене це дуже хвилює та засмучує

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський прокоментував підпал будинку глави Центру протидії корупції Віталія Шабуніна.

Заяву він опублікував у своєму Facebook.

Президент назвав "цинічний" підпал будинку ознакою того, що українське суспільство не може отямитися після численних трагедій і соціальних потрясінь, відмовитися від нецивілізованих форм з'ясування стосунків та перестати "грати в демонстративне насильство".

"Особисто мене це дуже хвилює та засмучує. Так, я розумію, що подібне трапляється і в інших країнах, але Україна, на мій погляд, повинна вже виходити з епохи конфліктів. Очевидно, що кожен такий випадок кидає тінь на репутацію нашої держави, на наші нові інститути влади й особливо на наші правоохоронні органи", — написав президент.

Читайте також: Поліція відкрила справу через підпал будинку Шабуніна

Зеленський наголосив, що від правоохоронних органів потрібні "оперативні та професійні відповіді".

"І я чекаю, що правоохоронці швидко розберуться та поставлять всі крапки над "і". Хто це зробив? Навіщо це було зроблено? І чому цей "хтось" так нахабно поводиться по відношенню, перш за все, до громадських активістів, які дійсно часто порушують непрості питання суспільного устрою", — зазначив Зеленський. 

Читайте також: ЦПК просить Зеленського взяти на особистий контроль інцидент з будинком Шабуніна

Президент також написав, що співчуває Віталію Шабуніну та всім українцям, які через свою громадянську позицію "потрапляють у такі неприємні ситуації".

"Винних потрібно обов'язково знайти й покарати. Саме так — знайти й покарати. А ми — суспільство — все-таки повинні навчитися толерантного ставлення до тих, хто має свою позицію щодо спірних питань. І хто висловлює її активно та регулярно", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляє поліція Київської області, для розкриття інциденту з пожежею будинку активіста Віталія Шабуніна створена слідчо-оперативна група з-поміж працівників Слідчого управління, Управління карного розшуку поліції Київщини та співробітників Бориспільського відділу поліції.

Слідчі за процесуальним керівництвом місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Читайте також: Шабунін – про нічну пожежу: У ЦПК, список "друзів" дуже довгий

Як повідомлялося, керівник громадської організації "Центр протидії корупції" активіст Віталій Шабунін повідомив, що минулої ночі невідомі підпалили його будинок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-