Ляшко прогнозує, що навесні людство отримає вакцину від COVID-19

Ляшко прогнозує, що навесні людство отримає вакцину від COVID-19

Відео
Укрінформ
Заступник міністра охорони здоров’я та головний санітарний лікар України Віктор Ляшко припускає, що навесні 2021 року людство матиме вакцину від COVID-19.

Про це він розповів в ефірі Українського радіо.

"З коронавірусом ми справимося. Сьогодні це карантин, обмежувальні протиепідемічні заходи, надалі це будуть або препарати для лікування, або вакцина, оскільки розробки вакцини ведуться. Сім вакцин переходять в третю клінічну стадію. Я думаю, навесні у нас будуть вакцини і ми тоді будемо справлятися з вірусом ефективніше", - сказав Ляшко.

Читайте також: Ляшко дав поради, як не “підчепити” інфекцію на пляжі

Заступник міністра охорони здоров’я наголосив, що сьогодні весь світ бореться із пандемією, проте навіть введені безпрецедентні карантинні заходи призвели до понад 15 млн випадків у світі, з яких понад 600 тисяч — летальні.

Читайте також: ЄС виділив ще €100 мільйонів на пошуки вакцини проти COVID-19

Нагадаємо: раніше Всесвітня організація з охорони здоров'я заявила, що у світі зараз проводять тестування на людях 17 потенційних вакцин від коронавірусу COVID-19.

Наразі у світі тільки за офіційно підтвердженими даними вже понад 15 мільйонів людей інфікувалися коронавірусною хворобою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-