Кабмін планує продовжити адаптивний карантин до 31 серпня

Кабмін планує продовжити адаптивний карантин до 31 серпня

Відео
Укрінформ
Кабінет міністрів планує продовжити адаптивний карантин до 31 серпня.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у середу, 22 липня, відкриваючи засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні у нас на порядку денному планується продовження адаптивного карантину в Україні до 31 серпня", - сказав Шмигаль.

Глава уряду також зауважив, що рішенням уряду 22 липня буде удосконалено принципи адаптивного карантину, що також дозволить зменшити навантаження на лікарні та лікарів.

Як повідомлялося, уряд з 12 березня 2020 року запровадив в Україні карантин з метою протидії поширенню коронавірусної інфекції COVID-19.

Зокрема, було закрито заклади торгівлі, крім продуктових магазинів, аптек, автозаправок і банків. Було зупинено роботу метрополітенів у Києві, Харкові та Дніпрі, рух наземного транспорту в містах, припинено міжміське і міжобласне автомобільне, залізничне й авіасполучення.

З 28 березня Україна повністю закрила кордон для регулярного сполучення, в тому числі авіаційного.

У травні розпочалося поступове зняття карантинних обмежень. З 22 травня в Україні запровадили адаптивний карантин на місяць, а 22 червня його продовжили до 31 липня.

Читайте також: Прем’єр пояснив заборону ресторанам і нічним клубам працювати після 23-ї

Адаптивний карантин - це період, під час якого знімається більшість обмежень, але в областях з високим рівнем захворюваності залишається карантин або вводяться жорсткі протиепідеміологічні заходи. В Україні є області з вищим рівнем захворюваності на коронавірус, ніж в інших регіонах. Тому карантин не послаблюють всюди однаково.

Регіональні комісії ТЕБ і НС можуть локально посилювати протиепідемічні обмеження у разі виявлення спалахів захворювання або ж послаблювати їх, якщо це не суперечить встановленим обмеженням на загальнонаціональному рівні.

Читайте також: Повторне "відключення" економіки може призвести до катастрофічних наслідків - Рожкова

В Україні станом на 22 липня лабораторно підтверджено 60 995 випадків COVID-19, з них за добу – 829. Загалом в Україні зареєстровано 1534 смерті від COVID-19. Одужали – 33 172 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-