Дискусії щодо культури мають вести люди, які мають відношення до неї – Ткаченко

Дискусії щодо культури мають вести люди, які мають відношення до неї – Ткаченко

Укрінформ
Дискусії щодо розвитку культури повинні вести люди, які мають відношення до цієї сфери, а не політики.

Таку думку міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко висловив ефірі «Свобода слова» на ICTV, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Дискутувати мають вчені, мають люди, які мають безпосереднє відношення до культури й набагато меншою мірою політики. Тому що те, що будуть робити політики з одного боку з іншого боку – вони будуть намагатися взяти для себе електорат, розхитувати ситуацію", - сказав Ткаченко.

Читайте також: Ткаченко: Будівництво готелю поруч з Володимирською гіркою — за межею допустимого

На його переконання, українські вчені здатні напрацювати цікаві наративи і ставлення до тих чи інших питань, які роз'єднують суспільство. Вони зможуть запропонувати цікаву та зовсім іншу точку зору на важливе питання, не заполітизовуючи його.

"Для діалогу потрібна повага. Для діалогу потрібне ще бажання. Якщо бажання немає, немає поваги, то звично, жодного діалогу не станеться", - зауважив міністр.

Читайте також: МКІП повернуло під своє управління три замки й ще низку об’єктів – Ткаченко

Урядовець наголосив, що розвивати культуру вкрай необхідно, адже, за словами Ткаченка, економіка спирається на культуру, на поведінку людини. Тому діалог щодо неї потрібен.

"Існують багато майданчиків не тільки у суспільстві, а й майданчики які ми можемо створювати, в тому числі Міністерство культури та інформаційної політики". – додав він.

Читайте також: Ткаченко каже, що продав свої акції Одеської кіностудії

Нагадаємо: раніше міністерству культури та інформаційної політики вдалося повернути під своє управління Підгорецький, Олеський, Золочівський замки та низку інших важливих об'єктів культурної спадщини.

Фото: Олександр Ткаченко, ФБ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-